mandag 4. juli 2011

Sommerdager og tilflyttere

Nå er hus nr 1 reservert! En koselig gjeng fra Oslo jobber med praktiske forberedelser rundt flytting til øyen vår. Totalt har nå 25 familier tatt kontakt. Møkster Bu har endel kriterier som styrer valg av familie siden vi er så fantastisk heldige å ha flere interesserte. Hus nr 2 har flere gode kandidater. Noen av disse har enda ikke vært på øyen så vi holder tilbake avgjørelsen rundt dette huset enda en stund.

Kriteriene går på:
- antall barn (for å øke elevtallet på skolen, gjerne skape grunnlag for en familiebarnehage og generelt ta vare på et godt miljø for barn og unge på Møkster)
- mulighetene for jobb (yrker innen skole, helse og bygg/anlegg har gode tider i Austevoll. Det er også ideelt med hjemmearbeid f.eks via internett eller om man er kunstner, forfatter ol)
- en god balanse mellom realisme og romantikk (Møkster er fantastisk vakker, miljøet er godt og inkluderende. Allikevel er det viktig å innse at livet her sannsynligvis er ganske annerledes enn det man er vandt til. Det er nok ideelt med både eventyrlyst og fleksibilitet. Båtrutene styrer endel av hverdagen. Fritidsaktivitetene på øyen er for en stor del hva man gjør det til selv; fisking, hyttebygging i trær... Ellers er vel livet her som de fleste steder. Man går på skole/jobb, handler, lager, middag, ser på tv... Sommerhalvåret er relativt folksomt med hytte-folk og båt-turister mens vinteren er mørk og ganske så fredelig.)
- være en del lokalsamfunnet (det meste av aktiviteter og arrangementer på Møkster er basert på privat initiativ så det er en kjempefordel om man ønsker å være en aktiv del. Møkster Vel gjør dager som 17. mai og St.Hans til store opplevelser. De står også bak arrangementer som rebusløp i utmarka og en kjempe-basar hver sommer. Møkster Bu er ansvarlige for den årlige rekefesten med rekeservering og dans. Ellers har vi aktive damer bak åpen gymsal i helgene, sommermarked og julemesse.)
- åpen for tanken på å "slå seg ned" på landet (Husene er ment som prøvebosted. Det er viktig å åpne opp Møkster for folk som ikke i utgangspunktet har tilknytning til stedet. Vi håper selvfølgelig at noen av de som kommer vil velge å slå seg ned. Derfor er det er fordel om man ser for seg mer enn "et eksotisk år". Samtidig har det vært flere som kom med ett år i tankene og som nå er fastboende. Derfor er dette ikke et fastlåst kriterie men muligheten for stabilitet er interessant for oss.)

Snart kommer det en artikkel om prosjektet i Dagbladet så følg med!

2 kommentarer:

  1. Så artig at det skjer positive saker hos dere :) Da blir det artigere å holde på også :))
    STÅ PÅ!!!

    SvarSlett
  2. så spennende å høre at dere nå har en familie.. :)

    SvarSlett

Takk for kommentar!