torsdag 8. mars 2012

Godt nytt til skaterne!

Mange av ungene/ungdommene her har de siste par årene hatt ønske om en skaterampe. Elevene på Møkster Skule har engasjert seg; vurdert ferdigramper opp mot det å bygge selv, tegnet forslag, målt opp hvor rampen kan stå og besøkt Fysak i Bergen. 


Møkster Bu sendte inn en søknad til Frifond barn og unge for støtte til investering i det som kan bli neste  fritidstilbud på Møkster. I dag kom positivt svar fra Frifond! Dermed bestiller vi rampe (fra Norgesrampen). Med mål om å få satt den opp i påsken!
Ungene har skatet på vegene, på plattingen ved stranden og så videre. En rampe blir knall. 


Ellers hadde Møkster Bu i går møte med Austevoll kommune og fylkeskommunen. De trosset stormen og vi hadde en fin prat rundt Liv og Lyst-prosjektet og visjoner for framtiden. Det nærmer seg allerede planlegging av sommerens store rekefest. I tillegg blir det sommermarked. Og kanskje sommerkafe i år igjen? Av mer langsiktige planer er tilrettelegging for videre tilflytting og for arbeidsplasser. En ide går på et Flexi-hus: et hus som kan brukes til forskjellig etter behov: barnehage / leilighet / sommerkafe / kontorlandskap. Vi får stadig mail fra interesserte og må tenke videre rundt hus og tomter.


Til slutt en oppdatering fra Møksters siste nybygg. Snart ferdig nå:


Klarsignal for barnehagen venter vi enda på. I dag kom et lass med leker til Møkster kai. 5 barn er klar for oppstart...


Ellers er det en master-oppgave på gang med fokus på Møkster. Et av spørsmålene er 'Hva er det som gjør Møkster spesiell?' Les mer her.

2 kommentarer:

 1. Hei Mona!
  Dette er jo supre nyheter, her i huset er det 3 spente gutter-de har ventet ivrig på denne skatepampen... :-)
  Hilsen Bente

  SvarSlett
 2. Ja, det var gøy! Nå er rampen bestilt og den kommer til påske! Håper vi får en liten dugnadsgjeng med der og. Ellers- takk for koselig kveld i nabohuset! Håper grillingen gikk fint.
  Hilsen fra Mona.

  SvarSlett

Takk for kommentar!