mandag 16. mai 2011

Vi spanderer tur Bergen-Møkster!

Markedsføringen er godt i gang. Finn.no-annonsen er en kjempesuksess og vi er i dialog med flere familier. Vi håper å nå ut til så mange som mulig i løpet av mai måned sånn at folk får sjans til å komme ut og se i mai og juni. Dette er en ubeskrivelig spennende tid for oss i Møkster Bu. Det har gått et par år siden vi startet vegen mot det å bedre utleiemulighetene på perlen Møkster. Øyen trenger flere fastboende og ingen hus har vært til salg eller utleie siste årene. Dette er et paradoks som vi ikke kunne være passive vitner til. Her har Austevoll Kommune vært en viktig støttespiller.

Førstkommende torsdag (19.mai) blir det en liten markering i gymsalen: elevene på skolen arrangerer bygdakafé, ordføreren kommer, Møkster Bu skal informere litt om husprosjektet. I tillegg kommer det ut en familie for å se øyen. Dermed tenkte vi at om flere vil utover torsdagen så spanderer vi billettutgiftene til ferge og hurtigbåt. Dette er en perfekt anledning til å se øyen, få info og oppleve skolen og noe av det sosiale livet på Møkster. Dette egner seg vel best for Hordalendinger, siden det er kort varsel:

Her er det aktuelle turforslaget. (En rundtur der du får se det meste av Austevoll):
Ta ferge fra Krokeide 09.35 til Hufthamar. Kjør via kommunesenteret Storebø, forbi ungdomsskolen på Eidsbøen og videre til Bekkjarvik. Ta en kopp kaffi på kroen eller på det gamle, vakre Gjestgiveriet. Ta hurtigbåten til Møkster 12.00. Kom opp i skolen for kaffi, kringle, lapskaus og info. Ta en rundtur i utmarka før båten fra Møkster går 14.45. Kjør tilbake til Hufthamar og ta fergen til Krokeide 15.40.

Gi en lyd på forhånd, så kan vi se etter dere på kaien. Det finnes også muligheter for å ta en langhelg, f.eks ta returen lørdag eller søndag: mokster.info@gmail.com

Vennlig hilsen fra oss i Møkster Bu.

Ps. Det blir flere lignende sjanser, men pågangen øker så hiv deg med!

5 kommentarer:

 1. Et utrolig flott prosjekt dere holder på med! Skulle selv gjerne tatt med meg ungene og flyttet til Møkster, men da måtte jeg få meg jobb i Bergen sentrum, så jeg kunne tatt hurtigbåten. :)

  Bare et lite tips om dere skal utvide med flere utleiehus senere. Mange at dem (oss!) som drømmer om et liv på landet har nok også det lille hvite huset med stakittgjerde med i den drømmen. Så hus bygget i mer tradisjonell stil ville nok tiltale flere, om selve husene skal være en del av markedsføringen.
  Husene dere bygger blir nok fine, men gir ikke helt "Sukk... der vil jeg bo!"- følelsen. Litt mer "Carl Larsson" over det hadde nok fristet flere bygderomatikkere. ;)

  Ønsker dere all lykke til!

  SvarSlett
 2. Hei Kaoskontroll! Pendling til Bergen går fint. Og så sitter man ikke i bilkø, men med en avis/laptop, kaffikopp og vakker utsikt.

  Ellers valgte vi en hustype med god standard, 4 soverom og samtidig en pris som skal være overkommelig for en småbarnsfamilie. I utgangspunktet var det tegnet med kvadratiske vinduer uten ruter, så her gjorde vi en endring som ga et koselig preg, syns jeg. Når de er malt og har fått sine stakittgjerder og med fjorden i bakgrunnen så tenker jeg at vi nærmer oss. Ellers er miljøet her ute fantastisk fint, romslig, inkluderende. Ingen renner ned dørene hos hverandre, men man føler seg alltid velkommen. Dette er kanskje det mest avgjørende i forhold til trivsel. Når man kommer "utantifrå" er det ikke lett å vite hvor man finner både landlivets idyll og et godt miljø.

  Mitt eget hus er i funkis-stil som både glir godt inn i terrenget og samtidig nærmest henger ut over fjorden, så her er det ikke noe Carl Larsson. Vårt mål er at noen av familiene som får "prøvebo" i utleie-husene senere vil kjøpe egen tomt og bygge sitt perfekte drømmehus.

  SvarSlett
 3. Heisann! Det er ikke måte på hva dere får til!
  Skal sjølsagt tipse aktuelle familier, jeg kan jo bringe noen tidligere elever til dere ;:OD)

  SvarSlett
 4. Hei.

  Vi er en familie på 4 som bor i Mathopen/Bergen. Vi drømmer om det gode liv, bedre tid og naturlige omgivelser. Jeg er selv fra Lofoten og lengter ofte hjem til storslått natur. Men, med en mann som er bergenser og jobber i oljebransjen er det ikke lett å flytte på seg. Vi er veldig nyskjerrig på det deres øy har å tilby. Kanskje både kone og mann kan få sine drømmer oppfylt på Møkster.
  Mvh. Veronica, Per, Lilly og Mille :)

  SvarSlett
 5. Hei! Kjempeinteressant. Tid, fred og natur finner dere her. Dette er på en måte 100% landet, ikke litt av hvert. Møkster er ganske unikt i dag ettersom det er såpass lite og idyllisk og samtidig har skole, butikk og relativ nærhet til Bergen og Flesland. Vi anbefaler å ta en helg på Møkster, så får dere se dere rundt, oppleve miljøet, freden, naturen. Vi spanderer overnatting alt etter når det kunne passe for dere. Ellers er det jo ideelt å bo her og pendle offshore. 40 minutter med båt til Flesland. Her er også en koselig dame som kan være dagmamma, hun har blandt annet min gutt på 2 år. Om det blir veldig stor interesse så vil vi måtte velge ut to familier etter kriterier basert på antall barn i/rett under barneskolealder + andre faktorer som øker sjansene for trivsel, som at man får det til å fungere med jobb/pendling og ellers har både realisme og romantikk i drømmen om livet på landet. Båtrutene skaper jo visse utfordringer, men for oss som bor her blir det en vanesak. Ellers følger det egne båtplasser med husene, så egen båt er jo ideelt å ha her.

  Vennlig hilsen fra Mona.

  Ps. Jeg er ikke så lett å få tak i på telefon de neste dagene, men ring Roger (formann i Møkster Bu) om dere har spørsmål: 97777777, eller send mail!

  SvarSlett

Takk for kommentar!