onsdag 7. desember 2011

Strømbrudd- alvorlig denne gangen...

Under julebordet opplevde møkstringene et kortvarig og ganske stemningsfult strømbrudd. En uke etter, altså sist helg, ble det alvor. Brudd på selveste sjøkabelen mørkla flere av de mindre øyene i Austevoll lørdag kveld; Hevrøy, Litlakalsøy og Møkster. Natten gikk, søndags morgen kom og gikk. Man ble satt endel tiår tilbake med tur til brønnen for vann, kaffikoking på vedovnen og så videre. Internett og opplading av mobiltelefoner en saga blott.

Austevoll Kraftlag slo til med kjempeservice og fraktet rett og slett utover et enormt aggregat. Møkstringene slo av alt "unødvendig" og litt utpå mandagen ble tilførselen endelig noenlunde stabilisert. Nå har vi fått enda et aggregat og man drister seg til å slå på varmtvannstanken, for eksempel. Ny kabel er bestilt, men i dag har dykkere funnet igjen sjøkabelen (fra 1974) og det er håp om at reparasjonen ikke tar ukesvis. Avhengig av været.

Og været, ja... venter på ny runde med kuling og storm. Ingen normal høst dette. Man føler virkelig at man bor på en liten øy i havgapet. På godt og vondt. Godt er det å se, atter en gang, den fantastiske dugnadsånden. Alle sparer så godt de kan på strømmen mens Stig og Svein fyller diesel på aggragatene sent og tidlig. Tenk at en av de nyankomne tilflytterne er elektriker! Les mer på BT.no. Masse foto på familien Haug sin møkster-blogg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for kommentar!